تحقیق بررسی پدیده خون بازی در مدارس
تحقیق حاضر با عنوان بررسی پدیده خون بازی در مدارس از سری تحقیق های رشته علوم اجتماعی میباشد. این تحقیق در 19 صفحه با فرمت Word (قابل ویرایش) در مقطع کارشناسی نگارش شده است و همچنین این تحقیق آماده چاپ و پرینت جهت استفاده دانشجویان می باشد.
قسمتهایی کوتاه از متن:
مقدمه
تمام حرفشان این است که میخواهیم به آرامش برسیم. میگویند درد کشیدن باعث میشود فکرمان از مشکلات پیشرو آزاد شود. حس رهایی، تسکین اضطراب، کاهش فشار روانی و مواردی از این دست همه در زمره دلایلی هستند که نوجوانان برای توجیه آنچه خودشان به آن «خونبازی» میگویند، استفاده میکنند. اما خونبازی چیست و این پدیده چرا در حال افزایش در میان نوجوانان است؟ آسیبهای اجتماعی در مدارس که زنگ خطر آن مدتهاست به صدا در آمده اینبار فراتر از اعتیاد، فضای مجازی، دوستی با جنس مخالف و عرفانهای کاذب، بهسمت خودکشی و در جدیدترین نوع خود، خونبازی دانشآموزان متمایل شده است.اگر درگذشته یادگاری نوشتن روی تنه درختان با اجسام تیز عمل زشت و ناپسند مرسومی بود، حالا این یادگاری نویسی با اجسام تیز پارا فراتر گذاشته است و به تن و بدن دختران نوجوان رسیدهاست. پرگار، سوزن تهگرد، تیغ اصلاح و هرچیز تیز دیگر میتواند وسیله مناسبی باشد که با آن بتوانند با آن دست و پاهایشان را آنطور که میخواهند به شکلهای مختلف خطخطی کنند. خطخطهایی که حتما همراه با خونریزی همراه است و حتی گاهی نیاز به پانسمان پیدا میکند. اما برخی به این سطح هم راضی نمیشوند و با داغ کردن وسیله تیزشان و یا سوزاندن محل خراشیده شده با خاکستر سیگار یادگاریهایشان را پررنگتر میکنند.
سلامت روان جامعه دچار مشکل شده است. در حالی که برخی به دلایلی گوناگون، از شکست عشقی تا افزایش فالوئرهای خود در شبکههای اجتماعی به بازی با احساسات دیگران یا بروز رفتارهای ناهنجار روی میآورند، بعضی دیگر فقط به دنبال خارج شدن از فضایی به این رفتارهای اختلالی روی میآورند که ناشی از عدم درک صحیح آنهاست. پدیده موسوم به «خونبازی» که چندی است میان دختران نوجوان شایع شده شاید هر دو روی موضوع را در بر گرفته باشد.
خونبازی چیست؟
خونبازی یا به تعبیری خودزنی شاید برای پدیدههای دیگری هم به کار برود اما آنچه مدنظر این گروه از نوجوانان است خط انداختن با تیغ بر روی پوست دست و پاست. اگر دستهای نوجوانانی را که خونبازی میکنند ببینید پر است از خطوط عمیق و سطحی تیغ که تازه یا کهنهاند. بسته به ماجرایی که وادارشان کرده تا این کنش را انجام بدهند تعداد خط انداختنها متفاوت است.
حتی شاید تنها به دست و پا اکتفا نکنند و جاهای دیگر بدنشان را هم بخراشند و خطرناکتر اینکه ممکن است برای عمیقتر زدن وسوسه شوند. ویدئویی که اخیراً در فضای مجازی منتشر شده و این تصاویر را نشان میدهد گویای این رفتارهایی است که شناخت بیشتر آن نیاز به بررسی جامعهشناختی این پدیده دارد. این پدیده که در میان نوجوانان و بیشتر دختران نوجوان دوره متوسطه دیده میشود میتواند به لحاظ جامعهشناختی دلایل متعددی داشته باشد.